Faruk Abazi – Medinas nya tränare!

19 november, 2017
Ny tränare i Medina IF ⚽️

Han är Medinas första och en av de viktigaste nyförvärven inför nästa säsong. Han är den nya seniortränaren för herrarna. Han är angelägen, passionerad och målmedveten. Han är uppväxt i Sverige, kosovoalban och från Makedoniens huvudstad, Skopje. Han andas, äter och sover fotboll. Han är den som ska ta Medina IF mot nya höjder.

Han är Faruk Abazi. 🌟

Välkommen till Medinafamiljen!

Faruk är ett välbekant ansikte och en omtyckt profil i Helsingborg. I Medina vet man vem Faruk är efter att han lett Hasslarp till finalvinst i Futsal-HM 2016.

Faruk kommer närmast från Hasslarps BK där han varit seniortränare i flera år. Tidigare i år valde han att hoppa av sitt uppdrag. Varför? Faruk är en engagerad individ och ger allt. Han förväntar sig detsamma av sin omgivning. Så här sa han till Helsingborgs Dagblad efter att de skrev om hans avhopp från Hasslarps BK:
– Det har krockat med vad jag vill mot vad spelarna vill. Många i truppen tar det inte så seriöst som jag vill att de ska göra. Det har varit urusel träningsnärvaro. Det fanns ingen annan utväg än att lämna, säger han.
– Jag vill vara i en förening som brukar allvar och som vill uppåt, både sportsligt och administrativt.

Faruk är 39 år och har en bred erfarenhet som spelare och tränare. Han har representerat flera klubbar; Eskilsminne, HIF, Makedonska, Croatia och Hasslarp.

Och nu, Medina IF.

Varför Medina?
– Enkelt, jag med min målsättning att komma så långt som möjligt inom tränaryrket så klickade det direkt. Man vill åt samma håll, man vill klättra upp i seriesystemen, säger Faruk.
– Av det lilla jag sett av Medina än så länge så är jag faktiskt imponerad av strukturen och engagemanget i föreningen. Det må vara ett div 6 lag men när det gäller det administrativa så är man långt framme även om det är en ung förening. Väldigt mycket folk som bryr sig om föreningen.

Vad har du för målsättning?
Min personliga målsättning är att bygga ett slagkraftigt lag både på och utanför plan. Medina förtjänar detta och med min och spelartruppens hjälp så ska vi se till att Medina blir ett lag att räkna med även på plan. Samtidigt så är det viktigt att nämna – VI SKA HA KUL under resans gång!

Bilal Charif, ordförande i Medina IF
– Vi har mött Faruk många gånger när Medina och Hasslarp mötts i häftiga matcher genom åren. Vi har fastnat för hans passion för fotbollen, ledarskapet och förmåga att få ut det lilla extra från sitt lag. Efter att ha träffat honom och pratat ledar- och fotbollsfilosofi är vi övertygade om att Faruk Abazi och Medina är en bra match i nutiden och för framtiden. Vi hade flera bra kandidater men Faruk stack ut lite mer med anledning av hans synsätt på organisation, engagemang och bemötande. Viktiga parametrar för en Medinaledare.

Medina IF välkomnar aruk Abazi. Vi hoppas att han kommer trivas och ta oss till nästa nivå. 🙌🏼

Jalla Medina!

⚽️🔝