Snabbreferat från våra två senaste matcher (Serien och DM)

1 maj, 2016

Lördag 23/4, seriematch omgång 3
Medina IF-Salamis 1-1 (1-0)

Mycket var väldigt likt förra veckans match mot Väsby FK. Slutresultatet blev detsamma, vår målskytt densamma (Hamemy) och framförallt skeendena i matchen desamma. Vi inleder starkt första 30 min för att sen falla tillbaka något ca 35 min och i slutet kommer vi tillbaka och är starkare återigen.
Det som var skillnaden var att vi i denna match tog ledningen. Ganska tidigt i matchen slår Rabie en genialisk, diagonal genomskärare till Rangbo som löpt sig fri. Rangbo kommer in med boll, snett utifrån målvakten, söker upp närkontakt och när målvakten går ner så slår han en perfekt pass snett inåt bakåt där Hanemy slår in bollen i öppet mål.
Salamis kvittering i andra halvlek föregick av en kontring där vi tappat boll en bit upp i banan. Hela laget var på väg upp och Salamis slår upp bollen längs kanten där de har en riktigt snabb spelare som löper ifrån. Han spelar snett inåt från kortlinjen och deras anfallare har bara att nicktoucha in bollen från väldigt nära håll.

Onsdag 27/4, DM-match 32-delsfinal
Vejby IF (div3) – Medina IF 2-0 (0-0)

Stora undedogs i denna DM-match mot ett lag som gör sin andra säsong i div3 medan Medina är nykomlingar i div6. Ska normalt vara stor skillnad men Medina gör en kanonmatch och följer matchplanen exemplariskt. Medina var mycket nära att ta ledningen sekunder in på andra halvlek och hade den chansen suttit så hade det blivit jobbigt för Vejby. Inte förrän i 55e minuten tar Vejby ledningen och det är dessutom via ett självmål. Medina nickar in en Vejby-frispark i eget mål (även om HD skriver annat). Avgörande 2-0 faller först i 80e min efter lite slarv där Vejby fritt får stöta in 2-0.
Bra omdöme och trevlig läsning i nedan länk från HD:
http://blogg.hd.se/hemmaplan/2016/04/28/dm-special-sa-gick-det-i-onsdagens-matcher/

Nästa match för Medina är en bortamatch idag, 1/5, då vi gästar Strövelstorp. Ett Strövelstorp som blandat och gett i säsongsinledningen, de står på 4 poäng efter 3 matcher.
Matchstart 17.00.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *