Medina IF 2 - 1 Ekeby GIF

Medina IF:

Spelartrupp:
1. Gentrit Krasniqi
2. Abd-Alrahim Budi Hamid stats soccerball(sj)
3. Marcus Persson Johansson

14. Jesper Ottosson
16. Fredrik Stattin

Domare: Dejan Lupeskovic

Hedens IP– En match där vi börjar segt som om vi vore en gammal dieselmotor som behöver en viss tid innan vi kommer igång ordentligt. Första tjugo står vi ofta fel, gör enkla misstag och misstag där man absolut inte får göra det. Och det var genom vår seghet och misstag som Ekeby lyckas få till ett ledningsmål. I ett inlägg så styr en back in bollen i eget mål, helt otagbart för Gentrit Krasniqi som står i kassen. Fram till dess så förtjänade inget av lagen något mål då ingen kunde hålla i bollen och faktiskt skapa farliga chanser på egen hand. Men därefter så var dieselmotorn i full rullning och som vi körde. Tror inte vi har dominerat så mycket i motståndarnas planhalva som vi gjorde den kvarvarande tiden av den halvleken. Vi vann förstabollar, andrabollar, bröt högt upp, jobbade som ett lag och skapade flertalet chanser som ledde till både 1-1 samt 2-1. 1-1 Kom efter att Maher Hamid blev fälld i straffområdet. Tobias Stoltz steg fram och satte den säkert och snyggt i mål. 2-1 gör Nabil Elhaj Daoud på ett sätt som han kan bra och vi hoppas få se mer av, ett tekniskt nummer i hög fart där han tar sig förbi två spelare centralt, och slår in 2-1 när han når straffområdet. Vi kunde ha gjort fler mål och borde gjort så under denna tid, men det ville sig inte.

I andra halvlek så blir det större ytor åt bägge lagen, framförallt i slutskedet av matchen. Vi spelar bättre, har mer boll, fina kombinationer och skapar fler chanser än Ekeby men vi lyckas inte trycka in bollen trots flera bra möjligheter. Då lever man onödigt farligt när man endast leder med ett mål. Men vi lyckas hålla undan Ekeby och Medina IF:s första tre poäng är ett faktum! Bra jobbat allihopa!

Min teori till att vi var så segstartade är att det är vår första seriematch (nerver) och vår första match som spelas på naturgräs, som hade en del tuvor, denna säsong. Lägg därtill det faktum att vi saknade flera ordinarie innermittfältare, så det tog lite tid innan vi började hitta varandra och då blir det en fullt trolig teori. Men vi drar oss igenom denna match på typisk Medina manér för denna säsong, mer bollinnehav, skapar fler chanser men ineffektiva i avsluten.

Idag var det jättemånga som gjorde bra ifrån sig och är värda att nämnas, men en stack ut lite mer:
Jacob Ahlström. Få misstag (inga?) och massvis med fina prestationer. Sprang upp och ner på sin kant, öppnade upp mycket när vi hade boll och gjorde finfina brytningar både högt och lågt i banan. Spelar enkelt, löper mycket med mycket vilja bakom och är en mardröm för motståndaren. Dani Alves? Vi har Jacob Ahlström!

• Galleri – Matchen mot Ekeby – youtube
  • Galleri – Matchen mot Ekeby – link