Medina IF 3 - 1 Teckomatorps SK

33. Hampus Larsson
36. André Skoog stats soccerball

Domare: Johan Svahn

Hedens IP– Vi spelade vår andra seriematch i division 7 och återigen var det en hemmamatch, denna gång mot Teckomatorps SK. Teckomatorps SK som åkte ner från division 6 förra året har som målsättning att ta sig upp direkt. I deras första match så slog de FC Drottninghög med hela 8-2.

Till denna match så var det många som var aktuella för spel ifrån Medina IF och vilken kvalitet och bredd vi hade i hela 16-mannatruppen. Då kom lyxproblemet om vem jag ska starta med och hur vi ska spela, oavsett vem som startade så hade det blivit bra. Värt att nämna är att vi har flera kvalitetsspelare som inte var aktuella pga diverse skadeproblem, det visar på hur bred trupp vi har.

Redan från början så tar vi tag i taktpinnen och vinner boll över hela plan. Det är vi som pressar mer samt skapar fler chanser. Teckomatorps SK är helt klart duktiga men det syns att vi är det bättre laget. Vi gör 1-0 genom Maher Hamid som på ett distansskott sätter den otagbart bakom motståndarnas målvakt, nära krysset, snyggt! 2-0 kommer ett antal minuter senare genom David Panojevic. Det fina i det målet är hela uppbyggnaden där vi har flera spelare som kör klapp klapp spel och det slutar med att Nabil Elhaj Daoud spelar in bollen, Imad Hamid släpper den fint vidare till David som då placerar skottet fint, målvakten är på bollen men kan inte hålla den. Två jättefina mål, men det finaste skulle komma. På ett inlägg från nästan hörnposition så vänder sig Maher, går mot fel håll för att nå inlägget och därifrån cyklar han in med största sannolikhet årets mål.

I andra halvlek så gör vi en hel del byten samtidigt som vi försöker hålla i bollen och rulla den inom laget. Vi skapar även under den halvleken fler chanser än motståndarna och har bättre kontroll på situationen. Efter diverse små misstag där vi inte lyckas rensa bollen så gör Teckomatorps SK ett reduceringsmål. Men närmre än så kommer de inte, matchen slutar 3-1 till Medina IF för tre nya poäng.

En väl utförd match av samtliga spelare med god stabilitet och kontroll. Många av spelarna var riktigt duktiga men vill lyfta fram tre.
Maher Hamid, två fantastiska konstmål och bra jobb utöver det. Given bland dessa tre.
Nabil Elhaj Daoud, kopiöst jobb hela tiden, jättestark i dueller, gör sin motståndare gång på gång, spelar enkelt när han kan och är kreativ. Han gör även två assist. En mardrömsspelare för motståndarna, en låsdyrkare för oss.
David Panojevic, ett mål och en assist, ständig i rörelse i mitten, vill ha mycket boll, stänger stora ytor, lugnar ner spelet och spelar rutinerat. Ny i laget, stor på planen.

• Galleri – Matchen mot Teckomatorp 4
  • Galleri – Matchen mot Teckomatorp 1