Mörarps IF 2 - 2 Medina IF

19. Mohammad Hamid
20. David Panojevic stats soccerball

Domare: Patrik Jönsson

Vidablicks IP– Vi åkte ut till Vidablicks IP för att spela bortamatch mot Mörarps IF. Vi öppnar matchen bra och stabilt, har lite svårt för att föra spelet men det är fortfarande vi som har mer boll, ytor och chanser framför motståndarnas mål. I den 6:e minuten så får vi straff efter en hög spark av motståndarna. David Panojevic lägger den säkert i mål, 0-1. Hela den halvleken fortsätter likadant. Mörarps IF får kanske ett avslut på mål under hela den första halvleken medan vi skapar frilägen och prickar bland annat stolpen.
I den andra halvleken är det fortfarande vi som skapar mer och kommer till fler farliga lägen men vi lyckas inte avsluta med att faktiskt lägga bollen i nät. Vi har återigen frilägen och motståndarna skulle bland annat fått en målchansutvisning. I den 83:e minuten så får Imad Hamid bollen vid kanten av straffområdet, vänder upp och avlossar ett skott som smäller i ribban ner och där kommer Kevin Söderberg inrusandes och trycker in bollen med pannan, 0-2. Jacob Ahlström får en box i ansiktet långt efter att han nickat bollen över mål, men ingen straff och det slutar med att Jacob får åka till akuten och få diagnosen hjärnskakning med vila minst i tre veckor. Förhoppningsvis återhämtar han sig snabbt. En stund senare så kommer Kevin Söderberg ensam mot målvakt och sparkas ner bakifrån av en back, men domaren friar än en gång på något märkligt vis.

Mörarps IF börjar trycka lite och fylla på mer mot vårt mål och vi låter dem oförtjänt göra det. Vi hänger inte med i löpningarna och tror att matchen är över. Mörarps IF reducerar genom ett inlägg som på felträff seglar in mot mål istället och går in högt vid bortre stolpen, 1-2. Vi tror fortfarande att matchen är över och låter Mörarps IF vinna nästan alla andra bollar samtidigt som vi inte tar jobbet för varandra. I matchens sista minut får Mörarps IF en hörna där bollen dimper ner mitt i högen, vi rensar på deras spelare och de avslutar mot våra spelare som blockerar, flera gånger om. Vi är oförmögna med att rensa bollen ordentligt och till sist går bollen in i mål, 2-2.
Matchen slutar 2-2 och det kändes som en stor oförtjänt förlust. Hade vi bara fortsatt spela vårt spel och fokuserat på vår uppgift så hade Mörarps IF aldrig ens kommit nära en reducering. En match varar tills domaren blåser av och det får vi känna efter en given vinst tyvärr.
Matchens spelare:

Kevin Söderberg tog platsen längst fram i banan denna dag och gjorde det utomordentligt. Jobbade konstant och var en ständig fara mot motståndarna, både med och utan boll. Stal bollen av deras backar några gånger och lät dem aldrig vila.
Jacob Ahlström var en klippa fram till han skadade sig. Deras kantspelare försökte gång på gång men han låste ute dem och var med och skapade framåt längs sin kant. Hoppas han återhämtar sig snabbt från sin hjärnskakning.