Stattena IF 1 - 2 Medina IF

23 May, 2015 - 12:00
  • Spelartruppen
  • Matchrapport

Stattena IF:

Spelartrupp:
1. Fredrik Karlsson
2. Anton Karlsson
3. Zakaria Heddi
4. Joel Nordström
5. Aldin Dardagan
6. Mattias Bränninger
7. Mohamed Ahmad Ammar
8. Sebastian Bjerneskär stats yellowcard
9. Sadok Ounis
10. Alex Rylander
11. Sandi Lovic stats soccerball
12. Martin Wallin
15. Darius Micsa
16. Michael Ekstrand
17. Mikael Holmberg
90. Philip Strömbäck

Medina IF:

Spelartrupp:
1. Gentrit Krasniqi
2. Abd-Alrahim Budi Hamid stats yellowcard
3. Marcus Persson Johansson
4. Jesper Stoltz
6. Ahmed El-Khalayeli stats yellowcard
7. Arber Abdullahu stats assist
8. Kevin Söderberg stats soccerball
9. Sebastian Rangbo
10. Nabil Elhaj Daoud
11. Abdullah Elhaj Daoud
12. Tobias Stoltz
15. Abdul-Karim Abdul-Karim
16. Mohamed Hamemy
16. Saleh Husein
19. Emir Gjokaj
20. David Panojevic stats soccerball stats mvp

Domare: Martin Möllerstedt

Olympiafältet– I helgen spelade vi mot Stattena IF på Olympiafältet. Vi saknar som vanligt många pga olika orsaker, så som skador, förhinder och otillräcklig träningsnärvaro. Men vi har den breda truppen vi har och lyckas fortfarande få ihop ett starkt lag. Vi inleder starkt med hög bollinnehav och tryck mot motståndarnas mål. I den nionde minuten får Arber Abdullahu bollen på kanten, vänder snabbt i steget och på samma gång lägger han en boll över och förbi backlinjen. Kevin Söderberg hugger, är först till boll och kommer ensam mot målvakt där han rullar in bollen, 0-1. Vi fortsätter dominera men blir straffade på nästan samma vis. Vår backlinje står på hälarna och halkar efter i en löpduell som gör att Stattenas anfall nästan kommer fri mot mål. I sista sekunden hinner en av backarna tillbaka och snor enkelt till sig bollen utan att ens hamna i duell med Stattenas spelare, men på något märkligt vis så får Stattena straff i den situationen. Stattena slår in bollen och det står 1-1 i 36:e minuten. Vi fortsätter trumma på men halvleken slutar 1-1.

Fanns inte mycket att säga i halvlek, vi skulle bara fortsätta trumma på som vi gör bäst, genom att dominera mitten och ha tålamod. I 70:e minuten så får vi en straff där Mohamed Hamemy blir nermejad bakifrån i utkanten av straffområdet. David Panojevic kliver fram och skjuter in 1-2, ledning till Medina IF. Stattena försöker skapa chanser men de kommer ingenstans samtidigt som vi skapar chanser men lyckas inte göra mål. Matchen slutar 1-2, minst sagt rättvist, i en match där vi är det bättre laget. Stattena spelade bra defensivt men vi lyckas ta oss igenom många gånger.

Vårt spel är stabilt, och vi vet hur vi ska spela och vi gör det bra men vi har ett mindre problem som kan komma att bita oss i baken och det är att vi ofta inte lyckas göra mål på våra chanser. T.ex. i denna match så har Stattena IF kanske 2 chanser samtidigt som vi har närmre 10. Vi får träna mer på avslut och ha mer kyla när vi tar oss in i motståndarnas straffområde.

Share