Vår Klubb

Medina IF

Föreningen bildades 2011, men det dröjde ända fram till 2014 innan fotbollslaget Medina IF bildades. Laget spelade då ett år i reservlagsserien innan man året efter tog klivet upp i det riktiga seriesystemet och div 7.

Policy

Redan innan laget bildades så bestämde styrelsen att föreningen skulle följa en policy. Vi skulle inte bara vara en förening, eller ett lag. Utan vi ville utmärka oss på vårt uppförande. Här kan ni läsa föreningens policy.

Respekt:
Du ska visa respekt för klubben, dina lagkamrater, klubbens ledare och egna publik. Detta gäller även spelare, ledare och publik i motståndarlag och behandla dem på ett bra vis.

Svordomar:
Det är inom Medina IF absolut nolltolerans för användandet av könsord och svordomar mot lagkamrat, motståndare, ledare, domare eller publik. Detta gäller även när det inte är riktat mot någon.

Ledaren/Tränaren:
Du ska respektera ledarens uttagning av lag. När ledaren pratar ska du lyssna.

Match och träning:
Du ska komma i tid till träning och match. Verka för rent spel både på och utanför plan. Ska meddela tränaren när du har förhinder att deltaga i träning eller match. Måste även meddela om du blir sen till dessa. Du ska ta ett gemensamt ansvar ihop med ledare och övriga spelare för material och anläggningen i samband med träning, match eller annan aktivitet. Du ska vara en god vinnare och en god förlorare.

Domaren:
Du ska respektera domarens bedömningar och beslut under match, vare sig du anser det vara rätt eller ej. Du ska respektera en domares beslut även om det känns orättvist och vara en god vinnare och en god förlorare.

Föredöme:
Vi ska tro på det vi gör och tänka positivt. Alla ska tänka på att uppträdandet utanför planen är lika viktigt som när man deltar i föreningens aktiviteter. Ditt uppförande på och vid sidan av fotbollsplanen påverkar Medina IF. Du är som spelare en ambassadör för klubben och dess anseende utåt.
Följ föreningens och lagets policy.

Konsekvenser:
Om man bryter någon av dessa punkterna så kan det leda till konsekvenser som muntlig varning, avstängning och/eller böter. Beslutet och bedömningen tas av tränare, ledare eller av styrelsen beroende på överträdelsens omfattning.”

Milstolpar

2018 – Seriesystemet Div 6 – Medina vinner Div 6