Vilken hjärnskakning?

5 juni, 2015

I helgen tog vi emot Kropps GIF hemma på Hedens IP. Inför denna match så hade Kropps GIF tre vinster i rad och det såg ut att bli en tuff drabbning. Vi inleder bra med mycket bollinnehav, bra försvarsspel och hög press men tyvärr ingen ledning i halvlek. Finns inte mycket att säga i halvlek utan bara att vi ska behålla vårt tålamod och fortsätta trycka på. Vi gör ledningsmålet genom Ahmed El-Khalayeli som snyggt väggar med Sebastian Rangbo och sedan gör bort den sista försvararen med en dragning. Ahmed försöker placera in bollen men målvakten räddar men förgäves då den studsar ut till honom igen och då är han ensam med målet, 1-0. Sista kvarten så börjar det bli lite pirrigt så vi leder med endast ett mål och då lever man farligt. Det betalar sig att pressa högt och konstant och på det viset lyckas Arber Abdullahu sno åt sig bollen och komma fri mot målvakten där han dödar matchen, 2-0 i 85:e minuten.

En välförtjänt vinst där vi kontrollerar matchen och Kropps GIF skapar inte mycket. Bra att vi har tålamod och fortsätter tuffa på. Bra spelat av samtliga denna dag. Maher Hamid skadar sig olyckligt i första halvlek i samband med att han försöker avsluta. Lyckligtvis så har tydligen Kropps GIFs målvakt en del erfarenhet av sådant (yrkesmässigt hoppas vi) och hjälper både Maher och oss i omplåstringen. En riktigt snäll människa som hjälper oss när olyckan inträffade, i halvlek och även under spel i andra halvlek om vad vi ska göra. Stort tack till Kropps GIF och framförallt deras målvakt i deras fina gärning.

Matchens spelare:
Jacob Ahlström gör en comeback efter sin hjärnskakning en månad sedan och det ser ut som att han både tränat och byggt upp ett sug att vilja spela. Kommer in och vinner bollar till höger och vänster och springer konstant. Är oerhört kreativ i sitt spel och skapade stora ytor och hotade så fort han fick bollen på kanten. Skönt att se sådan energi ännu skönare att han är frisk.